Tuin aanleggen

Als je een nieuwe tuin wilt is het altijd lastig waar je moet beginnen. Het is belangrijk om te kijken wat er bij jou en je huis past. Daarom kun je in dit artikel een aantal tips lezen over het proces dat je doorloopt en over de aanpak van het aanleggen van je nieuwe tuin.

 

Begin met oriƫnteren

Voordat je begint met een tuin aanleggen, is het belangrijk om na te denken over wat je wilt met je tuin. Het is verstandig om jezelf van tevoren een aantal vragen te stellen. Of je tuin bijvoorbeeld kindvriendelijk moet zijn of juist seniorvriendelijk? Zijn er factoren die nog gaan veranderen de komende jaren in je leven die een bepaalde invloed hebben op je tuin en welke activiteiten wil je allemaal gaan uitvoeren in je tuin? Het is handig om de elementen op te schrijven die je graag terug wilt zien.

 

Een tuinontwerp maken

Als je een beetje voor jezelf duidelijk hebt hoe je tuin er uit moet gaan zien is het handig om alvast een tuinontwerp te maken. Hoe duidelijker deze is hoe makkelijker er een offerte kan worden opgemaakt. Deze hoeft er natuurlijk niet perfect uit te zien. Als je dit lastig vindt om zelf te doen kun je ook een tuinontwerper of vakman inschakelen. Een tuinontwerper kan een oplossing zijn als je zelf wat minder creatief bent. Hij of zij kan al jouw wensen omzetten tot jouw perfecte droomtuin.

 

De offerte

Zodra duidelijk is hoe je tuin eruit moet komen te zien, is het handig om het idee om te zetten naar een plan van aanpak. Een hovenier kan je hierbij helpen. Je kan bij verschillende hoveniers een offerte aanvragen om te kijken welke het meest gunstigst is bij het aanleggen van je tuin. Kies uiteindelijk een hovenier waar jij je goed bij voelt en let goed op de beschrijvingen van de verschillende posten die te vinden zijn op de offerte.

 

De uitvoering

Zodra je akkoord bent gegaan met de offerte kan de hovenier beginnen met de tuin aanleggen. Je plant samen een datum wanneer de hovenier over kan gaan tot realisatie. Nadat alles helemaal naar wens is, wordt je tuin opgeleverd.