Boomkapping

Dan geven mensen het uit handen en zorgt de tuinder ervoor dat alles er weer mooi bijstaat. Als er wat grover onderhoud moet worden verricht, zoals het verwijderen van een grote boom, is het handig om een tuinierbedrijf in te schakelen. Let er wel even op dat het voor sommige bomen nodig is een vergunning bij de gemeente aan te vragen bij eventuele omkapping.

Tarieven specifieke werkzaamheden

Een hovenier kan ook langskomen voor specifieke werkzaamheden. Stel je wilt een boom om laten kappen. Dan kan je bij een hoveniersbedrijf vragen of ze alleen dat komen doen. Vaak komt de hovenier dan eerst langs om te kijken hoe groot de boom en waar deze staat.

Als de boom dichtbij een huis staat, dan is het van belang om de boom zo om te zagen dat het huis niet geraakt wordt.

De gemiddelde prijs voor het omkappen van een kleine boom ligt rond de 400 euro. Het omkappen van een middelgrote boom ligt rond de 600 euro. En die van een grote boom rond de 800 euro. Let even op als je ook de stronk wilt laten verwijderen/frezen, hier wordt nog zo’n 60 euro tot zo een 80 euro per uur voor gerekend. Meer over de kosten bomen kappen.

Waarom een hovenier inhuren?

Het voordeel aan het inhuren van een bedrijf die boomverzorging regelt, is dat ze beschikken over de juiste materialen voor de taak. Als het gaat om een hele grote boom, dan kom je met een handzaag niet heel ver. Zij zijn er beter op voorbereid. Bovendien zijn ze op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften. Dit is zeker niet onbelangrijk. Als een boom gekapt moet worden en deze staat dichtbij een huis, dan moeten er maatregelen getroffen worden die ervoor zorgen dat de boom of een tak niet op het huis valt.

Alles over boom kappen vind je op die website. Bekijk ook de Wikipedia pagina houtkap.

Schuiven naar boven